Wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs!

De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een moderne rijopleiding met een fors hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer ingaat. Dus: wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs.

De Rijopleiding in Stappen werkt met een stappenplan, aan de hand van zogenaamde handelingsscripts (handige gebruiksaanwijzingen). In de rijbewijsapp kun je je voortgang stap-voor-stap volgen. Je weet dus waar je aan toe bent.


Waarom Rijopleiding in Stappen?

Beginnende bestuurders zijn te vaak betrokken bij verkeersongelukken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de onervaren chauffeur, na het volgen van de Rijopleiding in Stappen, veiliger het verkeer in gaat. Bovendien heeft deze opleiding een veel hoger slagingspercentage dan de reguliere opleiding.


Hoe werkt de Rijopleiding in Stappen?

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder, als je de vorige stap goed genoeg beheerst. In totaal doorloop je vier modules. Iedere module sluit je af met een toets.

De eerste twee toetsen worden afgenomen door je eigen RIS-instructeur. De derde en vierde leg je af bij het CBR. In de derde toets (dit is de tussentijdse toets) kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen (de vierde toets).

Ook al heb je meerdere toetsen, de Rijopleiding in Stappen duurt niet langer dan een reguliere opleiding. Vaak gaat het door de goede opbouw zelfs sneller! Goed om te weten.


Module 1

Voertuigbediening en voertuigbeheersing

toets 1

Module 2

Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties

toets 2

Module 3

Complexe voertuigbeheersing en beheersing van complexe verkeerssituaties

toets 3
(tussentijdse toets)

Module 4

Veilige en verantwoorde verkeersdeelname

toets 4
Praktijkexamen CBR


Leerlingapp schept duidelijkheid

Praktijkboek Rijopleiding in stappen

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen lesboek en toegang tot de Rijbewijsapp. Daarin houdt de instructeur je vorderingen precies bij. Zo kun je zelf zien wat je beheerst, en waaraan je nog moet werken. Duidelijk dus. En als je klaar bent voor het examen, weet je dat ook zeker. Het staat zwart op wit, stap-voor-stap. dat helpt de zenuwen in bedwang te houden.


Handelingsscripts

Tijdens de rijopleiding leer je verschillende handelingen, zoals wegrijden, afslaan of inhalen. In de Rijopleiding in Stappen gebruik je voor al deze handelingen een lesboek met handige gebruiksaanwijzingen, de zogenaamde scripts. Een voorbeeld is het script SCAN: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk buitenspiegel(s). Aan de hand van zo'n script leer je gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen.


Hoog slagingspercentage

De Rijopleiding in Stappen is uitgebreid getest. Met uitstekende resultaten. De praktijk bewijst dat ook. Het gemiddelde slagingspercentage is zo'n twintig procent hoger dan leerlingen die een 'gewone' rijopleiding volgen. De kans dat je in één keer slaagt is met de Rijopleiding in Stappen dus veel groter!


De voordelen op een rij

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht van je vorderingen met de rijbewijsapp
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden


Meld je nu aan of  neem contact op voor verdere informatie.

Snel je rijbewijs met Rijschool Op Stap...
Samen op pad voor een nieuwe opstap.